Vakkenbeheer

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de optie Vakkenbeheer gebruikt.

Wordt er op jouw school een vak verzorgd wat niet in het vakkenpakket staat?
Dan kun je dit vak zelf toevoegen bij 'Vakkenbeheer'.

Stap 1: Ga naar de module  'Taken'.

Stap 2: Selecteer vervolgens in het overzicht je eigen groep.

Stap 3: Klik aan de linkerkant op 'Jaarplanning taken'.

Stap 4: Klik nogmaals aan de linkerkant op 'Vakkenbeheer'.

Je krijgt nu het scherm 'Vakkenbeheer' te zien:

Stap 5: Klik rechtsboven op  'Vak toevoegen'.

Je krijgt nu het scherm 'Vak toevoegen' te zien.

Stap 6: Selecteer bij 'Onder welk gebied valt het vak?' het betreffende vakgebied.

Stap 7: Geef bij 'Wat is de naam van het vak?' een specifieke naam aan het vak.

Stap 8: Sla de wijzigingen op door rechts onderin op  'Opslaan' te klikken.

Verwijderen

Stap 1: Om een vak vervolgens weer uit de lijst te verwijderen, selecteer je het betreffende vak:

Stap 2: Vervolgens klik je rechtsboven op  'Verwijderen'.

Stap 3: In het scherm 'Vakken verwijderen' vink je tenslotte bij 'Wil je deze vak(ken) verwijderen?' de optie 'Vak(ken) verwijderen' aan.