Leerlingen toevoegen

1 leerling toevoegen

Selecteer in de module "Beheer" rechtsboven "Gebruiker toevoegen" .

Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien. Selecteer bij "Soort gebruiker" dat het een leerling betreft en voer de naam in.

Selecteer tot slot de groep van de leerling en klik op "Opslaan".

LET OP! Leerlingen kunnen maar in 1 jaargroep geplaatst worden.

Meerdere leerlingen toevoegen

Stap 1: Het bestand klaarmaken en uploaden

Selecteer in de module "Beheer" rechtsboven "Gebruiker(s) importeren" .

In het volgende scherm kan je een CSV-bestand uploaden waarmee je meerdere medewerkers of leerlingen kunt toevoegen.

1

Klik op "Klik hier om een voorbeeld CSV-bestand te bekijken." om een voorbeeld CSV-bestand in het correcte format te downloaden.

2

Klik op "Kies bestand" om het ingevulde CSV-bestand te uploaden.

LET OP! Bij leerlingen hoeven enkel de namen ingevuld te worden in het CSV-bestand.
Je doet er daarbij verstandig aan om per groep een apart CSV-bestand met leerlingen te maken. Daardoor zijn de volgende stappen makkelijker te doorlopen.

Stap 2: Groepen of rollen toekennen en importeren

Vervolgens krijg je een overzicht van de profielen die zijn ingelezen vanuit het CSV-bestand. In dit scherm dien je de profielen, afhankelijk van het type profiel (leerling of medewerker), een groep of rol toe te kennen.

- Profielen zonder rol worden automatisch toegevoegd als leerling.
- Profielen met rol worden automatisch toegevoegd als medewerker.

1

Selecteer de profielen waaraan je een groep of rol wilt toekennen.

2

Selecteer de groep of rol die je wilt toekennen waarna deze automatisch worden toegevoegd.

LET OP! Herhaal stap 1 en 2 tot alle profielen een rol of groep hebben.

Importeer de gebruikers door op "Opslaan" te klikken.