Hoe plan ik een gespreksronde?

Let op! Niet alle opties zijn beschikbaar bij het plannen van een gespreksronde voor de hele school. Indien de optie niet beschikbaar is, staat het er bij het betreffende onderdeel in dit artikel vermeld.

1

Selecteer in de module "Gesprekkenplanner"††je eigen groep .†

Let op! Gespreksrondes met ouders van een samengestelde groep maak je ook hier aan.

Let op! Wil je een gespreksronde maken voor de hele school dan kies je onderaan de pagina je school.

2

Selecteer rechtsboven op de volgende pagina, bij het plus-icoontje "Gespreksronde toevoegen".

3†(verplicht)

Voorzie de gespreksronde, bij het veld "Naam", van een titel.

4†(verplicht)

Beschrijf het doel van de gesprekken bij "Omschrijving".

Let op! In de App is enkel deze omschrijving zichtbaar. Beschrijf daarom altijd het doel van het gesprek.

5†(verplicht)

Voeg voor de kinderen toe aan de gespreksronde voor groepen.

Voeg voor de (jaar)groepen (en/of samengestelde groepen) toe aan de gespreksronde voor de school algemeen (school-breed).

Tip: Voeg snel alle leerlingen toe met "Select all".

6†(verplicht)

Selecteer hoe lang de gesprekken duren bij "Duur gesprek (minuten)".

7†(optioneel)

Wanneer je een pauze tussen iedergesprek†wilt, stel je dit in bij "Pauze (minuten)".

Let op! Wanneer je gesprekken achtereenvolgend wil voeren en handmatig pauzemomenten wil kiezen, doe je dat niet bij "Pauze (minuten)".

Lees hier hoe je pauzes tussen achtereenvolgende gesprekken instelt

8 (optioneel)

Je kan optioneel een leerkracht kiezen. Indien je hier geen leerkracht kiest, blijft het standaard voor "Alle leerkrachten". De naam van de leerkracht is bij de inschrijving via app of Ouderportaal zichtbaar.

Indien je de gespreksronde schoolbreed inricht kan je de enkel de leerkrachten van de volledige groep kiezen of heb je de optie om hier "Alle groepsleerkrachten" te kiezen.

9 (verplicht)

†Stel bij "Selecteer data" de dagen en tijden in wanneer je de gesprekken wilt voeren.

Het is nu mogelijk om in een gespreksronde minder tijdvakken in te stellen dan noodzakelijk om alle ouders van een gesprek te voorzien. Je krijgt hiervan een waarschuwing.

Het systeem geeft verder een visuele terugkoppeling over het aantal gespreksblokken dat er ingesteld zijn. Indien dit niet voldoende is, krijg je terug hoeveel er nog noodzakelijk zijn.

10 (optioneel)

Wanneer je per mail een notificatie wil ontvangen wanneer ouders zich inschrijven, selecteer je "E-mail ontvangen bij inschrijvingen" bij "Opties".

Let op! "Inschrijven uitschakelen" fungeert als noodstop wanneer ouders zich niet meer in mogen schrijven.

11 (verplicht)

Vervolgens dien je de uitnodiging te versturen zodat ouders zich in kunnen schrijven.

Optie 1
Selecteer "", onderaan, tijdens het aanmaken van een gesprek.
Vink je de optie om te versturen niet aan, dan krijg je alsnog deze vraag bij het opslaan van de ronde.

Optie 2
Selecteer "Uitnodiging versturen"† achter de betreffende gespreksronde.

12 (verplicht)

Tot slot kom je in onderstaand scherm terecht.
Hier kan je de uitnodiging versturen en de mail die naar ouders gestuurd wordt aanpassen.

Let op! Laat ouders vooraf weten vanaf wanneer ze zich in kunnen schrijven, bijvoorbeeld met een nieuwsbericht, zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

Lees hier hoe je een uitnodiging gepland verstuurd