Waarvoor kan ik de takenplanner inzetten?

Met de takenplanner geef je ouders inzicht in het leerproces van de leerling. Deze vrije takenplanner maakt het mogelijk om ouders inzichtelijk te maken of de leerling huiswerk heeft, maar ook de complete weektaak is hierin te verwerken. Zo bepaal je zelf wat je weergeeft en neem je ouders mee in het onderwijsproces.

Start: het instellen van het rooster en de niveaus

Voor je kunt starten met de takenplanner, stel je het jaarrooster in en geef je aan bij welke vakken in verschillende niveaus wordt gewerkt. Je selecteert eerst je eigen groep.

Met deze jaarplanning geef je aan welke vakken op welke dagen van de week verzorgd worden. Zijn vakken niet gebonden aan een bepaalde dag? Dan vul je deze vakken niet in. De vakken worden dan automatisch een weektaak.

In de takenplanner is een standaard vakkenpakket opgenomen. Wordt er op jouw school een vak verzorgd wat niet in het vakkenpakket staat? Dan kun je dit vak zelf toevoegen bij 'Vakkenbeheer'.

Vervolgens stel je in bij welke vakken in niveaugroepen wordt gewerkt. Er wordt onderscheid gemaakt in drie niveaus: het reguliere basisniveau, een instructieniveau en een verrijkingsniveau. Je kunt per vak per leerling aangeven op welk niveau de leerling stof aangeboden moet krijgen.

Selecteer een vak en stel het niveau per leerling in door het bolletje van het betreffende niveau aan te klikken, en daarmee groen te arceren.

Bovenstaande stappen voer je eenmalig uit, maar deze zijn later natuurlijk bij te stellen.

Weektaken instellen

Vervolgens kun je eenvoudig per week instellen welke taken voor elk vak op het programma staan.

Als leerkracht kun je aangeven of leerlingen moeten wachten op uitleg (U), mogen samenwerken (S) en/of zelfstandig na mogen kijken (Z).