Melding doorgeven

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je als ouder een absentie- en/of verlofaanvraag indient voor je kind(eren) aan de school.
  1. Via de Ouderportaal website
  2. Via de Ouderportaal App

Via de Ouderportaal website

Om een absentiemelding of verlofaanvraag in te dienen via de Ouderportaal website, ga je naar de module 'Absenties' en selecteer je het betreffende kind.

Je klikt vervolgens op de toevoegen-knop om een absentie of verlof aanvraag toe te voegen.

Je ziet vervolgens onderstaand scherm verschijnen. Hier kan je aangeven of het een 'Absentiemelding' of 'Verlofaanvraag' betreft en van wanneer tot wanneer je kind afwezig is.
Het kan zijn dat je enkel een absentiemelding of enkel een verlofaanvraag in kunt dienen. De school bepaald waar deze module voor gebruikt wordt.

Het is verplicht om een reden op te geven.

Via de Ouderportaal App

Stap 1: Ga naar de module 'Absenties & Verlof':

Klik rechtsboven op het plus-icoon.

Stap 2: Kies in het volgende scherm of het om een 'Absentie' of om 'Verlof' gaat:
Het kan zijn dat je enkel een absentiemelding of enkel een verlofaanvraag in kunt dienen. De school bepaald waar deze module voor gebruikt wordt.

Kies eventueel de leerling waarvoor je de absentie/verlofaanvraag wilt indienen:

Stap 3: Vul hier de 'datum' en de 'reden' in:
Het is verplicht om een reden op te geven.

Stap 4: Klik vervolgens op de blauwe knop onderin op 'Aanvraag versturen'.

Je krijgt de volgende melding te zien:

Stap 5: Een medewerker of de groepsleerkracht(en) krijgen nu bericht. Ze gaan je aanvraag goed- of afkeuren.

Lees verder over hoe je absentiemeldingen/verlofaanvragen wijzigt of verwijdert op de pagina's
'Melding wijzigen' en 'Melding verwijderen'.