Kalender importeren

Je kan eenvoudig kalenders importeren uit bijvoorbeeld Outlook of de Google Calender doormiddel van een iCal (iCalender) bestand.

Outlook
  1. Open de agenda welke je wenst te exporteren.
  2. Klik vervolgens linksboven op "Bestand".
  3. Klik in het menu op "Agenda opslaan".

Google Calender
  1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt alleen exporteren vanaf een computer, niet vanaf een telefoon of tablet.
  2. Zoek het gedeelte Mijn agenda's aan de linkerkant van de pagina.
  3. Klik op het dropdown-menu  > Agenda-instellingen rechts van de agenda die je wilt exporteren.
  4. Klik op Deze agenda exporteren.
  5. Er wordt een ICS-bestand met je afspraken gedownload.

Importeren

Om een kalender te importeren middels een iCal Bestand ga je naar de Schoolagenda.

Klik vervolgens links op "Agenda importeren".

Je kan het bestand vervolgens selecteren door te klikken op "Bestand kiezen".

Vervolgens dien je aan te geven voor wie de kalender afspraken bedoeld zijn. Je kun hierbij kiezen uit "Iedereen op mijn eigen school" (leerkrachten & ouders) of "Ik selecteer zelf voor wie". Bij laatst genoemde kan je handmatig rollen en groepen selecteren.

Tot slot is het mogelijk om de kalender direct door te zetten naar je BasisOnline Schoolwebsite door bij "Extern beschikbaar voor" te kiezen voor "Selecteren in welke externe omgevingen dit bericht beschikbaar is".

Selecteer vervolgens "Schoolwebsite".

Automatisch opent een nieuw menu waar je de schoolwebsite kunt selecteren. Wanneer je dat doet wordt het kalenderitem ook daar gepubliceerd.

LET OP! Het kan tot 30 minuten duren voordat kalender items zichtbaar zijn op je website.