Excel bestand importeren

Het is mogelijk om een Excel-bestand met agenda items te importeren in het Ouderportaal.

Dit is enkel mogelijk met het door BasisOnline aangeleverde format.
Je kan niet elk willekeurig Excel document importeren.

Stap 1: Ga naar de module  'Schoolagenda'.

Stap 2: Klik vervolgens links op 'Agenda importeren'.

Stap 3: Je ziet vervolgens onderstaande tekst met een link: 'Bekijk het voorbeeld'.
Wanneer je hier op klikt wordt het voorbeeld Excel bestand gedownload.

Download hier het voorbeeldbestand:
Voorbeeldbestand

Stap 4: Je krijgt dan onderstaand Excel bestand te zien.

Je kan er voor kiezen om enkel de 'Startdatum' en 'Titel activiteit' in te vullen.
Dit zijn de enige verplichte velden. De overige velden zijn optioneel.

Wanneer je het bestand naar wens hebt gevuld dien je deze op te slaan als .CSV bestand:

De opmaak (eerste rij) van het Excel bestand mag niet gewijzigd worden!
Indien dit wel het geval is, zal het bestand niet meer werken bij het importeren.

Stap 5: Je kan het bestand vervolgens selecteren door te klikken op 'Bestand kiezen'.

Stap 6: Vervolgens dien je aan te geven voor wie de kalender afspraken bedoeld zijn.

Je kan hierbij kiezen uit 'Iedereen op mijn eigen school' (leerkrachten & ouders) of 'Ik selecteer zelf voor wie'.

Bij laatst genoemde kan je handmatig rollen en groepen selecteren:

Stap 7 (optioneel): Tot slot is het mogelijk om de kalender direct door te zetten naar je BasisOnline Schoolwebsite (indien van toepassing).

Meer informatie hierover lees je op de pagina 'Kalenderitem ook op de website plaatsen'.