Excel bestand importeren

Het is mogeljik om een Excel bestand met agenda items te importeren in het Ouderportaal.

LET OP! Dit is enkel mogelijk met het door BasisOnline aangeleverde format. Je kan niet elk willekeurig Excel document importeren.

Om het format te downloaden ga je naar de Schoolagenda.

Klik vervolgens links op "Agenda importeren".

Je ziet vervolgens onderstaande tekst met een link; "Bekijk het voorbeeld". Wanneer je hier op klikt wordt het voorbeeld Excel bestand gedownload.

Je krijgt dan onderstaand Excel bestand te zien. Je kan er voor kiezen om enkel de "Startdatum" en "Titel activiteit" in te vullen. Dit zijn de enige verplichte velden. De overige velden zijn optioneel. Wanneer je het bestand naar wens hebt gevuld dien je deze op te slaan als .CSV bestand.

LET OP! De opmaak (eerste rij) van het Excel bestand mag niet gewijzigd worden!

Je kan het bestand vervolgens selecteren door te klikken op "Bestand kiezen".

Vervolgens dien je aan te geven voor wie de kalender afspraken bedoeld zijn. Je kun hierbij kiezen uit "Iedereen op mijn eigen school" (leerkrachten & ouders) of "Ik selecteer zelf voor wie". Bij laatst genoemde kan je handmatig rollen en groepen selecteren.

Tot slot is het mogelijk om de kalender direct door te zetten naar je BasisOnline Schoolwebsite door bij "Extern beschikbaar voor" te kiezen voor "Selecteren in welke externe omgevingen dit bericht beschikbaar is".

Selecteer vervolgens "Schoolwebsite".

Automatisch opent een nieuw menu waar je de schoolwebsite kunt selecteren. Wanneer je dat doet wordt het kalenderitem ook daar gepubliceerd.

LET OP! Het kan tot 30 minuten duren voordat kalender items zichtbaar zijn op je website.