Ouderportaal kalender in privé agenda weergeven

Het is mogelijk om kalender items van het Ouderportaal in je privé agenda weer te geven. Dit doe je door het importeren van een internetagenda (middels een URL) in bijvoorbeeld 'Outlook' of de 'Google Calender'.

In de Ouderportaal Website

Om de URL van de Ouderportaal agenda te krijgen dien je naar de module 'Schoolagenda' te gaan.

klik vervolgens links op 'Abonneer'.

Vervolgens kan je door op de knop "Kopieer naar klembord" te klikken de URL kopiëren.

Kalender importeren

Onderstaande links verwijzen je door naar de instructie pagina's van bekende, veelgebruikte, kalenders.

Outlook: Klik hier

Google: Klik hier (Vouw het submenu "Toevoegen via een link" uit)

MacOS kalender App : Klik hier

LET OP! Afhankelijk van de kalender die je gebruikt, kan het enkele uren tot een dag duren totdat de items gesynchroniseerd zijn.

In de Ouderportaal App

Klik op de 'Menu'-knop

Ga vervolgens naar de module 'Agenda/Schoolagenda'.

Binnen de module klik je op 'Instellingen'.

Hier krijg je dan de optie om te 'Abonneren op de agenda'.

De link zal vervolgens gekopieerd worden naar het klembord, waarna je het kan toevoegen in de kalender App van je telefoon.

Kalender toevoegen aan je telefoon

Android en Google Kalender App : Klik hier

IOS: Klik hier
( Je kan de info vinden onder het kopje 'Een Abonnement nemen op een agenda' )