Hoe kunnen wij je helpen ?

Vertrouwde Inlog / Logboek

Deze instellingen zijn van toepassing op de website van het Ouderportaal.

ouders.basisonline.nl
voor ouders en plaza.basisonline.nl voor medewerkers.

Het is mogelijk om via het onderdeel 'Logboek' in één overzicht bekijken welke apparaten hebben ingelogd via jouw account op het Ouderportaal.
 
  1. Logboek
  2. Vertrouwde apparaten
  3. E-mail notificatie bij onbekende inlog
 
 

Logboek


Stap 1: Ga hiervoor naar het 'Account Menu'.

Stap 2: Klik vervolgens op 'Logboek'.Daarnaast is het mogelijk om de tijdstippen dat er is ingelogd, in te zien, uit welk land, welk type browser of zelfs welk besturingssysteem gebruikt wordt.

Hierdoor heb je zicht op alle inlogmomenten, waardoor je eventuele zaken die je niet vertrouwd, zoals bijv. iemand die namens jou inlogt, kunt inzien.Je kan daarnaast apparaten waar je zelf op werkt en inlogt vertrouwen door op het groene vinkje te klikken, zoals hieronder afgebeeld:Je krijgt hierbij de volgende melding te zien:In andere woorden betekend dit dat je geen meldingen over onbekende inlog of activiteit ontvangt, wanneer je het betreffende apparaat als 'Vertrouwd' hebt gelabeld.
 
 

Vertrouwde apparaten


Via de optie 'Vertrouwde apparaten' kun je de apparaten welke je middels het groene vinkje geaccepteerd hebt, terugvinden en beheren.Via het overzicht is het mogelijk om het apparaat in te zien en te verwijderen door deze links aan te vinken en vervolgens rechtsboven op de rode knop 'Verwijderen' te klikken.


 
 

E-mail notificatie bij onbekende inlog


Het is ook mogelijk om in te stellen dat je een bericht ontvangt wanneer er een 'onbekende inlog' heeft plaatsgevonden.

Stap 1: Ga hiervoor naar het 'Account Menu':

Stap 2: Ga naar 'Mijn instellingen'.Stap 3: In het overzicht van het tablad 'Notificaties', klik je de optie 'E-mail notificatie bij onbekende inlog' aan:

Terug