Kind(eren) verwijderen

Als ouder heb je de mogelijkheid om je kind(eren) te ontkoppelen en de school op de hoogte te stellen middels een verzoek om de leerling(en) uit het Ouderportaal te verwijderen.

Op deze pagina lees je hoe je dit doet.

1. Kind account(s) verwijderen
  2. Verzoek tot verwijdering intrekken

Kind account(s) verwijderen

Stap 1: Log in via ouders.basisonline.nl

Stap 2: Klik via het 'Account Menu' rechtsboven op 'Mijn kind(eren)'.

Stap 3: Vervolgens tref je links de knop 'Kind account(s) verwijderen' aan:

Stap 4: Je krijgt het scherm 'Kind account(s) verwijderen' te zien:

Selecteer hier het betreffende kind en vul vervolgens hier je eigen wachtwoord in, waarna je optioneel nog een reden kan geven voor het verwijderen.

Stap 5:  Klik rechtsonderin op  'Opslaan' om de aanpassing te bevestigen.

De volgende stap:
Er wordt aansluitend een verzoek naar de school gestuurd om de leerling uit het systeem te verwijderen.
- Je kan als ouder zelf geen kindaccount verwijderen, enkel het verzoek bij de school indienen.
- Je hebt daarbij de mogelijkheid om het verzoek zelf ook weer te trekken door het vinkje bij de betreffende kind uit te zetten.

Verzoek tot verwijdering intrekken

Het is ook mogelijk om een eerder ingediend verzoek tot het verwijderen van het kind weer in te trekken.

Dit doe je als volgt:

Stap 1: Klik via het 'Account Menu' rechtsboven op 'Mijn kind(eren)'.

Stap 2: Vervolgens tref je links de knop 'Kind account(s) verwijderen' aan:

Stap 3: In het scherm 'Kind account(s) verwijderen' klik je vervolgens bij 'Te verwijderen' de  vinkoptie op UIT om het verzoek in te trekken.

Stap 4:  Klik rechtsonderin op  'Opslaan' om de aanpassing te bevestigen.