Kind(eren) verwijderen

Als ouder heb je de mogelijkheid om je kind(eren) te ontkoppelen en de school op de hoogte te stellen middels een verzoek om de leerling(en) uit het Ouderportaal te verwijderen.

Op deze pagina lees je hoe je dit doet.

Stap 1: Log in via ouders.basisonline.nl

Stap 2: Klik via het 'Account Menu' rechtsboven op 'Mijn kind(eren)'.

Stap 3: Vervolgens tref je links de knop 'Kind account(s) verwijderen' aan.

Stap 4: Je krijgt het scherm 'Kind account(s) verwijderen' te zien:

Selecteer hier het betreffende kind en vul vervolgens hier je eigen wachtwoord in, waarna je optioneel nog een reden kan geven voor het verwijderen.

Stap 5: Klik rechts onderin op 'Opslaan' om de aanpassing te bevestigen.

Wat is de volgende stap

Er wordt aansluitend een verzoek naar de school gestuurd om de leerling uit het systeem te verwijderen.
- Je kan als ouder zelf geen kindaccount verwijderen, enkel het verzoek bij de school indienen.
- Je hebt daarbij de mogelijkheid om het verzoek zelf ook weer te trekken door het vinkje bij de betreffende kind uit te zetten.