2-factor Authenticatie

Via 2-factor Authenticatie kan het inloggen in de Ouderportaal App en Website nog veiliger worden gemaakt.
2-factor Authenticatie werkt via een Authenticatie App of je telefoon.

Enkele voorbeelden van zulke apps zijn: De Authenticatie App geeft je een code die je bij het inloggen nodig hebt om te kunnen inloggen of om een account toe te voegen aan de App.

2-factor authenticatie instellen

Stap 1: Ga via het Account Menu naar 'Mijn gegevens'.

Stap 2: Klik vervolgens aan de linkerkant op 'Inloggegevens aanpassen'.

Stap 3: Klik daarna aan de linkerkant op '2-factor authenticatie'.

Vervolgens kom je op de pagina waar je de 2-factor authenticatie kan instellen:

Stap 4: Vink hier het vinkje '2 factor authenticatie inschakelen' aan om het instelscherm te zien:

Stap 5: Scan vervolgens met je Authenticatie App de QR-code en je gaat in je App de authenticatie zien verschijnen.
De 6-cijferige code die je daar ziet voer je in bij het veld 'Validatie code'.

Het Ouderportaal zal de code nu valideren.

Stap 6: Indien je de melding krijgt dat de code succesvol is gevalideerd, klik je rechteronderaan op  'Opslaan'.

Bij het inloggen op je account ontvang je vanaf nu de vraag om de validatie code in te geven.
Je geeft dan de code in die je Authenticatie App voorzien.

Enkel de meest recente code is geldig voor ongeveer 30 seconden.

Via dezelfde weg kan je de 2-factor authenticatie uitschakelen.