AVG en privacyvragen

Privacy instellingen:
Conform de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) dient u toestemming te geven voor de verwerking van uw persoonsgegevens binnen het Ouderportaal. Zoals je mag verwachten voldoet BasisOnline aan het Privacyconvenant Onderwijs 3.0.
Binnen het Ouderportaal kunt u via de tab 'mijn privacy' zelf de privacy instellingen beheren. Deze instellingen zijn te allen tijde te wijzigen.

Om gebruik te maken van het BasisOnline Ouderportaal stellen wij u verschillende vragen

1. Verwerking persoonsgegevens binnen Ouderportaal
Hiermee geeft u toestemming dat de ingevulde persoonsgegevens bij het aanmaken van het account en gebruik van het BasisOnline Ouderportaal opgeslagen mogen worden.

Let op: wanneer u ervoor kiest om geen toestemming te verlenen, wordt de toegang tot het Ouderportaal geblokkeerd en het account verwijderd.

Binnen twee weken heeft u nog de mogelijkheid om het account opnieuw te activeren. Hiervoor dient u zich opnieuw aan te melden met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Er wordt dan de vraag gesteld of het account weer geactiveerd dient te worden. Door het, nogmaals, invullen van het wachtwoord wordt het account weer actief.

2. Verwerking medische gegevens binnen Ouderportaal
Hier geeft u toestemming voor het opslaan van de medische gegevens binnen het Ouderportaal. Het is belangrijk om te weten dat deze gegevens, logischerwijs, niet gedeeld worden met andere partijen en alleen zichtbaar zijn voor de school/groep van uw kind. In veel gevallen is het belangrijk dat de leerkrachten van uw kind op de hoogte zijn van belangrijke medische gegevens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een allergie of hoe te handelen bij een bijensteek of iets dergelijks.

Let op: indien u ervoor kiest om geen toestemming te verlenen voor de verwerking van medische gegevens binnen het Ouderportaal, dient deze keuze bevestigd te worden door de, indien aanwezig, andere ouder(account). Anders zijn, in het belang van het kind, de medische gegevens toch beschikbaar.

Wanneer u akkoord gaat met de toestemming verwerking medische gegevens binnen Ouderportaal krijgt u ook de vraag of de medische gegevens gedeeld mogen worden met de overblijforganisatie of persoon aangaande het overblijven voorschools, tussenschools of naschools.

De reden voor deze vraag is, dat binnen de overblijfmodule, ook persoonsgegevens gedeeld kunnen worden met een overblijfouder of overblijfinstantie. Hier dient dus extra toestemming voor gegeven te worden.