Groepen beheren

Op deze pagina wordt uitgelegd op welke manieren je groepen binnen Ouderportaal kan beheren.

1. Voor leerkrachten
  2. Voor beheerders
  3. Tijdens een Jaarovergang

Voor leerkrachten

Stap 1: Ga naar de module 'Groepen'.

Stap 2: Vervolgens klik je op het icoon  'Groep aanpassen':

Stap 3: Vervolgens kan je op het volgende scherm de groep aanpassen.

Je kan op deze pagina:
  • Groepsnaam aanpassen
  • Leraren toevoegen/wijzigen
  • Kinderen toevoegen of verwijderen
  • Klassenouders aanduiden

Voor beheerders

Stap 1: Ga naar de module  'Beheer'.

Stap 2: Klik vervolgens links op 'Groepen'.

Stap 3: Daarna klik je op het icoon 'Groep aanpassen' achter de betreffende groep die je wilt aanpassen:

Stap 4: Vervolgens kan je op het volgende scherm de groep aanpassen.

Je kan op deze pagina:
  • Groepsnaam aanpassen
  • Leraren toevoegen/wijzigen
  • Kinderen toevoegen of verwijderen
  • Klassenouders aanduiden

Tijdens een Jaarovergang

Bij een Jaarovergang kan je ook de groepssamenstelling aanpassen.
Dit doe je om de groepen klaar te maken voor het aankomende schooljaar.

Meer hierover vind je op de pagina 'Jaarovergang klaarzetten'.