Inloggen lukt niet

Kun je niet inloggen? Dit kan meerdere oorzaken hebben:

Je logt in op de verkeerde omgeving.

Een veelvoorkomend probleem is het inloggen op de verkeerde omgeving: Een ouder kan dus niet inloggen op de omgeving van een medewerker en omgekeerd.

Ben je zowel ouder als leerkracht/medewerker op dezelfde school? Dan dien je hiervoor twee verschillende accounts te gebruiken.

Let op! Wanneer u meerdere malen een nieuwe wachtwoord heeft aangevraagd werkt enkel de meest recente aanvraag. De links in voorgaande mails zullen niet functioneren.

Je weet je wachtwoord niet meer.

Stap 1: Ga naar ouders.basisonline.nl.

Stap 2: Indien je jouw persoonlijke wachtwoord vergeten bent, kun je middels de optie 'Wachtwoord vergeten' een nieuw wachtwoord aanvragen.

Stap 3: Vul hier je gebruikersnaam in.

Vervolgens krijg je een link per e-mail toegestuurd.
Wanneer u op de link in de mail klikt gaat u automatisch naar het Ouderportaal en kunt u uw nieuwe wachtwoord instellen.

Let op! De gebruikersnaam wijkt in veel gevallen af van het e-mailadres. Dit zijn verschillende gegevens!

Let op! Het is belangrijk dat je deze functie gebruikt op de correcte omgeving. Voor ouders is dit ouders.basisonline.nl, voor medewerkers en leerkrachten is dit plaza.basisonline.nl.

Je probeert in te loggen met je e-mail adres.

Je e-mail adres en je gebruikersnaam zijn 2 verschillende dingen. Je kunt via je e-mail-account weliswaar je wachtwoord opnieuw opvragen maar je kan er niet mee inloggen. Weet je je gebruikersnaam niet meer, neem dan even contact op met de school.

Let op! Het kan zijn dat je gebruikersnaam en e-mailadres hetzelfde zijn. Standaard is dit niet het geval en wijkt de gebruikersnaam af van het e-mailadres.

Je weet je gebruikersnaam niet meer.

Lukt het niet om je wachtwoord te resetten en/of weet je jouw gebruikersnaam niet meer?

Actie: Neem dan contact op met de school. Zij kunnen in het systeem de gebruikersnaam achterhalen of eventueel het e-mailadres wijzigen.

Let op! Het is belangrijk dat je deze functie gebruikt op de correcte omgeving. Voor ouders is dit ouders.basisonline.nl, voor medewerkers en leerkrachten is dit plaza.basisonline.nl.