Hoe zit het met de rechten voor ouders en medewerkers?

Rechten voor ouders

De rechten voor ouders stel je in via de module "Beheer".
Via de rechten kan je bepalen tot welke modules ouders toegang hebben binnen het Ouderportaal en de Ouderportaal App. Hiermee kan je zelf bepalen welke modules je wilt gebruikt en welke niet. Om een module voor ouders niet te gebruiken, zet je simpelweg het recht voor die module op "Uit".

Rechten voor ouders kan je instellen voor de hele school of voor een specifieke groep. Samengestelde groepen nemen de rechten over van de hele school.

Hoe je de rechten instelt, kun je terugvinden op de volgende pagina: Beschikbare modules voor ouders instellen

Voor bepaalde modules hebben de rechten voor ouders ook invloed op de weergave aan de medewerkerszijde van het ouderportaal. Een voorbeeld hier is de module "Gesprekkenplanner". Indien de rechten voor de Gesprekkenplanner bij bepaalde groepen binnen de ouderrechten uit staat, dan zie je die groepen ook niet terug in de module aan de beheerderskant.

Rechten voor medewerkers

Rechten voor medewerkers worden ingeregeld op basis van "Rollen" en/of persoonlijke rechten. De basis van de rechten voor een medewerker is steeds een rol.

De rollen kan je aanmaken via de module "Beheer".

Daarna klik je op de knop "Rollen".

Hoe je rollen toevoegt, kun je terugvinden op de volgende pagina: Rollen voor medewerkers

Eens de rollen ingesteld zijn en de medewerkers gekoppeld zijn aan hun rol, kan je de rechten hiervan instellen.

Hoe je de rechten instelt, kun je terugvinden op de volgende pagina: Beschikbare modules voor leerkrachten instellen

Je kan ook een overzicht bekijken van alle rechten met de bijbehorende instellingen. Hoe je dit doet, kun je terugvinden op de volgende pagina: Kan ik een overzicht van alle rechten downloaden

Naast de rollen heb je nog de optie om uitzonderingen toe te kennen aan een persoon.
Dit doe je via de persoonlijke rechten.
De persoonlijke rechten kan je instellen via de knop "Rechten" als je een medewerker opzoekt in beheer.

Persoonlijke rechten hebben voorrang op de rol-rechten en zijn dus bedoelt als uitzondering. Binnen de persoonlijke rechten kan je zien welke rechten van toepassing zijn op die persoon.

Eventuele uitzonderingen kan je hier ook resetten via de kop alsook via de optie "Uitzonderingen" binnen de rol-rechten .